V Vrtcu Hrastnik smo se tudi letos pridružili projektu Slovenski tradicionalni zajtrk. Tako kot vsako leto, smo tudi letos, tretji petek v mesecu novembru zajtrk posvetili tradiciji. Na jedilniku se je tako znašel eko ajdov kruh, eko jabolka ter lokalni med, mleko ter maslo. Tudi letos so se nam na zajtrku pridružile gostje iz Občine Hrastnik.
Na enoti Dolinca se nam je pridružila gospa Andreja Šantej, direktorica Občinske uprave; na enoti Lučka gospa Katjuša Laznik, podžupanja Občine Hrastnik ter na enoti Sonček gospa Lara Gornik, vodja oddelka za proračun in administrativne zadeve Občine Hrastnik in Lea Bec.
Na pobudo stanovskih organizacij kmetov, zadrug in čebelarjev je konec lanskega leta Vlada Republike Slovenije razglasila TEDEN SLOVENSKE HRANE, ki ga bomo obeleževali vsako leto tretji teden v mesecu novembru. Tako smo se že v letošnjem letu pridružili akciji tudi v Vrtcu Hrastnik in na jedilnik uvrstili slovenske jedi. Na jedilniku so se tako med drugim znašli: bujta repa, ričet, prežganka, grenadirmarš, ajmoht in mnoge druge.
Na vseh treh enotah pa so strokovne delavke za otroke pripravile različne aktivnosti na temo slovenske tradicionalne hrane ter slovenskega tradicionalnega zajtrka, ter jim tako popestrile celoten teden.
Zapisala: Dunja Volavšek, organizator prehrane in ZHR Vrtca Hrastnik