2. cici pohod v vrtcu na enoti Dolinca 

Gibanje je za otroke izjemno pomembno, saj prispeva k njihovemu fizičnemu, duševnemu in socialnemu razvoju. V torek, 15. 10. 2024, smo se odpravili na drugi pohod v tem šolskem letu, kjer je vsak otrok dal vse od sebe.

  • Žabice: Najmlajši otroci še usvajajo hojo, zato so se na drugi cici pohod odpravili na igrišče, kjer so raziskovali naravo.
  • Miške in Pikapolonice: Obe skupini  se še učijo hoje z Bibo, da se bodo v prihodnje lahko podali na daljše poti. Na svojem pohodu so se učili o hoji z bibo in hkrati razvijali svoje motorične sposobnosti.
  • Sovice: Sovice so se podale do bližnjega gozda in raziskovale okolico. Spoznale so različne rastline in živali ter se naučile, kako pomembno je ohraniti naravo. Njihova radovednost je bila nalezljiva, kar je pripomoglo k skupnemu učenju.
  • Zajčki: Otroci iz igralnice Zajčki so opravili pohod čez Prapretno.  Uživali so v naravi in ustvarjali skupne spomine.
  • Levčki: Levčki so raziskovali star Hrastnik in odkrivali naravne lepote. Med potjo so spoznavali različne terene in se učili o pomenu gibanja za zdravje. 

Otroci so uživali v cici pohodih in hkrati naredili veliko dobrega za svoje telo in zdravje! Redna telesna aktivnost, kot so cici pohodi, ne le krepi njihovo fizično stanje, ampak tudi izboljšuje njihovo razpoloženje ter razvija socialne in komunikacijske veščine.

Strokovne delavke enote Dolinca 

Comments are closed.