September

Po gregorijanskem koledarju je začetek novega leta z mesecem januarjem. Za nas, ki delamo v vrtcih in šolah, pa bi lahko rekli, da je začetek »leta« z mesecem septembrom. Če že ni začetek koledarskega leta, pa je mesec september zagotovo prelomnica za marsikaterega otroka in vzgojitelja. Končajo se počitnice in pričnemo se vračati  v stara – nova okolja še vedno z občutki  počitniške ležernosti v telesih in novih pričakovanj.

Tudi v naši skupini je bilo tako. Skupina Zajčki je oddelek II. starostnega obdobja (4-5 let). V to skupino so bili združeni otroci dveh skupin. Nekateri so se med sabo že dobro poznali, drugi še ne. Tako smo začetek šolskega leta začeli s sklopom »Jaz, ti, mi« preko katerega smo spoznavali sebe, drug drugega in naše širše družbeno okolje. V tem obdobju smo bili zelo aktivni. Lahkih nog naokrog smo se odpravili na 1. Cici pohod po okoliških hribih in tako naredili kar nekaj kilometrov. Po poti smo se še ustavili v gozdu in s skupnimi močmi naredili veliko kopico iz dračja in vejevja. Pri tem so otroci sodelovali drug z drugim in si pomagali. Z avtobusom smo se odpravili v Trbovlje na novomedijski festival Speculum Artium. Tam nas je pričakala gospa Anja, ki je posebej za nas pripravila voden ogled festivala in delavnico z robotki.

V tem mesecu smo se tudi spoznali s storitvami v našem mestu. Dvignili smo denar na banki in poslali zahvalno pismo gospe Anji v Trbovlje.

Obiskala nas je tudi gospa Tina, mama ene izmed naših deklic. Za nas je pripravila posebno presenečenje in sicer delavnico vzgoje bukovih ostrigarjev. Ne boste verjeli, rastejo tudi brez bukve 😊 Bukove ostrigarje sedaj po njenih navodilih vzgajamo v naši skupini kar sami.

Comments are closed.