NOČ V VRTCU

Ali veste, da na kresno noč lahko slišiš živali govoriti? Naša kresna noč je bila letos res posebna, namreč lahko smo prespali v vrtcu. Najprej nas je obiskala psička Roxy s katero smo preživeli poučno urico. Iz vrečke presenečenja smo vlekli stvari in ugotavljali zakaj jih potrebuje. Še svojo zobno ščetko in pasto ima, nikomur si ta večer ni bilo težko umiti zobke, ker si jih je morala Roxy tudi. Ko smo se dodobra razmigali z njo, smo odšli pripravit prostore za spanje, za jutranjo CICI MATURO, ta čas pa je v kuhinji že vzhajalo testo za pico. Pice, ki jih naredimo sami so najbolj dobre. V lahko noč nas je uspavala pravljica o kresni noči, risanka s tematiko živali, Roxy pa je bedela pri vratih igralnice in nas čuvala. Nestrpno smo čakali, kaj nam bo ponoči prišepnila.

Pa je prišlo jutro in čas za našo Cici maturo. Pričakali smo starše, jim skuhali kavico, naša perica Irena pa je na mizo postregla še vroč svež štrudelj.

Staršem smo zaigrali predstavo o Rumenem regratu, ki si je želel novo obleko za ples ob kresni noči, odpeli in odplesali kot pravi profesionalci. Za konec smo si nadeli »diplomske kapice« in Cici maturanti zakorakali skozi špalir v počitnice.

Bilo je čustveno, lepo in posebno. Ostali so nam spomini, ki nam jih nihče ne more vzeti. Spomini na vrtec Hrastnik in na vezi prijateljstva, ki se bodo pletla še skozi osnovno šolo.

Nasvidenje Ježki

Comments are closed.