Pustovanje v domu starejših

Pust je čas priprave na pomlad in čas, ko se našemijo majhni in veliki.
Včasih so z maskami, plesom, ropotanjem in tekanjem po poljih preganjali starko Zimo, danes pa pojemo in plešemo v maskah zaradi tradicije, zabave in veselja.
Tudi v vrtcu Hrastnik se otroci in odrasli vsako leto za en dan spremenimo v pustne šeme. Letos je bilo zaradi počitnic manj otrok, vendar smo se kljub temu zabavali in uživali.
Želeli smo popestriti dan tudi našim prababicam in dedkom, zato smo odšli v Dom starejših Hrastnik. Tam so nas prijazno sprejeli vsi, ki delajo in skrbijo za naše občane. V vsakem nadstropju so nas pričakali nasmejani obrazi, ki so skupaj z nami prepevali in ploskali ob našem rajanju, vriskanju in plesu. Videli smo tudi nekaj solzic na obrazu babic, saj so bili otroci res prisrčni in razigrani.
Naša deklica je lahko objela prababico, nato pa še babico in mamico, ki skrbita za starejše v domu. Otroci so bili malce začudeni nad objemčki, ki jih je delila med plesom.
Žal nam je bilo, ker nas niso videli vsi, ki stanujejo v njem. Obljubili smo direktorju g. Kopušarju da se še oglasimo in skupaj zapojemo kakšno staro ljudsko pesem.
Veseli smo bili, ker smo vsem polepšali pustni dan, veseli pa smo bili tudi soka in sladkarij, ki smo jih dobili v domu.

VZGOJITELJICA JANCA

Comments are closed.