Delali smo pecivo za naše srečanje

Kolegice že vedo, da je edino testo, ki mi vedno »rata« slano testo za oblikovanje .   Vedno, ko v vrtcu pripravljamo pecivo za druženja otrokom predlagam    izdelavo kroglic iz različnih sestavin.

Najprej jih skupaj naročimo v kuhinji, nato pa se lotimo dela. Pogovorili smo se o nujnosti čistoče. Nato so spoznavali različna živila, ki jih bomo uporabili za izdelavo. Pogovarjali smo se tudi o tem da  so nekateri otroci alergični na oreščke in ugotavljali , kaj lahko  damo v testo, da lahko potem podobno pecivo jedo tudi tisti otroci, ki so alergiki.

Delo je bilo dobro utečeno, otroci so se držali  dogovorov. Če so med delom   kaj pozabili, sva jih z Andrejo spomnili,  pa četudi je bilo potrebno roke  10 x umiti ni bilo zamer.

Zelo so uživali pri delu in bili ponosni na to, da so lahko prispevali v delček tega kar bo naše skupno druženje še posladkalo. Po srečanju so prisotni otroci hiteli obiskovalcem pripovedovati kaj so delali in opazili, da  so bile kroglice tiste, ki so prve pošle in jih ni ostalo na ponujenih pladnjih niti za vzorec.

Za skupino Zajčki zapis napisala vzgojiteljica Mihela

Comments are closed.