Anina zvezdica

Decembrsko  popoldansko srečanje  je bilo letos nekaj posebnega.  Pohod oz. prihod z lučkami v telovadnico OŠ je bil povezan tudi s tem, da so otroci ob pomoči staršev darovali živila s trajnejšim rokom.  Vse polne škatle z darovanim smo prepeljali v vrtec Dolinca.

V petek zjutraj nas je obiskala ga. Dijana Možina Zupanc, ki je ena izmed neutrudnih gonilnih sil Anine zvezdice v našem okolju. Najprej je vsem  skupaj povedala  s čim se ukvarja organizacija »Anina zvezdica«. Pogovarjali  smo se o tem, zakaj smo zbirali ta živila in komu so namenjena. Otroci so  pridno pomagali razvrščati živila po škatlah in najprej smo mislili sestaviti in opremiti  le nekaj paketov hrane.   Našla sem dovolj primerno velikih škatel in smo iz podarjenega naredili 17 paketov živil za 17 družin, ki pomoč potrebujejo.

Otroci so se veselili tega, da so lahko pomagali in nekateri  pridno sodelovali prav do konca, ko smo v  zadnjo škatlo zapakirali še zadnje živilo.

Vse škatle je v ponedeljek hišnik odpeljal na CSD Hrastnik in verjamem, da so bile družine vesele darov.

Pa srečno vsem in zahvala ob tej čudoviti akciji , kjer se je odzvalo tako veliko darovalcev.

Na srečanju smo imeli tudi stojnico, kjer so se lahko zapisale dobre želje in vse sem zbrala skupaj in so nalepljene na plakat v garderobi na naši enoti.

Hvala vam za dobre želje.

 

Za skupino Zajčki zapis napisala vzgojiteljica Mihela

Comments are closed.