Bili smo na razstavi

Tudi med počitnicam ne čakamo, da bi nam čas kar tako minil. Odločila sem se, da otroke, ki so bili v vrtcu povabim na razstavo, ki so jo imeli v Galeriji DD  člani Foto kluba Hrastnik.

Otroci so bili takoj za to, da jo obiščemo.

Pojedli smo zajtrk in kar na enkrat pravi eden izmed otrok:« Mihela poglej,dež pada«.nekaj časa smo se še igrali, se razgibali z Juvijem, potem jih pa vprašam, kaj pa naj naredimo in vseeno gremo na ogled. Ja seveda, vzeli smo dežne plašče in se odpravili.

Pot ni bila predolga. Še preden smo odšli, pa smo na strehi naših igral opazovali vrano, ki se je »mastila« s kosom žemlje, ki ga je dobila . ne vemo kje.

Poklicali smo go. Jano in nam je odprla Galerijo. Tematsko so bile fotografije zelo raznolike. Otroci so prepoznavali objekte in hribe iz okolice Hrastnika in iz Hrastnika. Najbolj pa jih je navdušila fotografija starejše gospe . babica so ji rekli. Ko sem jih povabila, da si izberejo motiv fotografij ob katerem bom naredila skupen posnetek, je bila prav ta babica in poleg nje je na drugi steni visela  slika s fotografijo deklice, ki je opazovala panoramo. Komentar ene izmed deklic je bil, da je skupaj nekaj staro in nekaj mlado.

Hvala za čudovito razstavo in obljuba, še bomo prišli.

 

Za zajčke in počitniške otroke zapis pripravila vzgojiteljica Mihela

Comments are closed.