SESTAVINE
- 2 žlici olivnega olja
- 60 g čebule
- 2 stroka česna
- 60 g riža, 1 dl juhe
- 200 g mlete govedine, 200 g mlete svinjine
- Sol, poper, majaron, peteršilj
Paradižnikova omaka:
- 120 g paradižnikove mezge
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica moke
- Sol, rožmarin, muškatni orešček
POSTOPEK
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula ovene, dodamo strt česen in nato riž. Prilijemo juho, premešamo in naj se preduši toliko, da bo riž na pol kuhan. Ohlajenemu rižu z rokami primešamo mleto meso in oblikujemo v kroglice. Če je masa premokra, si pomagamo z drobtinami. Čufte zlato rumeno opečemo na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut.
Omako pa naredimo tako:
Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, vse skupaj prepražimo. Primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z juho. Začinimo in še malo pokuhamo.
POSTOPEK
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula ovene, dodamo strt česen in nato riž. Prilijemo juho, premešamo in naj se preduši toliko, da bo riž na pol kuhan. Ohlajenemu rižu z rokami primešamo mleto meso in oblikujemo v kroglice. Če je masa premokra, si pomagamo z drobtinami. Čufte zlato rumeno opečemo na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut.
Omako pa naredimo tako:
Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, vse skupaj prepražimo. Primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z juho. Začinimo in še malo pokuhamo.