Naša sinička

Večkrat si skozi okno ogledujemo kaj se dogaja. Nekega dne smo sedeli na stolih pred okni in opazovali naravo, vremenske pojave in promet. Kar naenkrat sem opazila, da je na potki pred igralnico sinička, ki je v kljunu prinesla pol žemlje, ki je nekomu padla. Kje jo je našla pa ne vemo.

Otroke sem prosila naj bodo čisto tiho in vstanejo s stolov in smo začeli  opazovati, kaj se bo  začelo dogajati. Najprej je bila ob kruhu 1 sinička, nato 2, ki so se »kregale« za kruh, priletel je črni kos in jim vzel preostanek kruha in odletel na pločnik preko ceste. Ni minila minuta, ko so otroci opazili , da ima kruh v kljunu golob, ki je vsem pticam prevzel preostanek hrane.

Pogosto opazujemo ptice, ampak to, kar nas je čakalo v petek  13. pa se zgodi verjetno malo krat.

Bili smo na sprehodu s policistom in ob povratku smo se vrnili, da gremo v garderobo in si pripravimo sadno malico. Takoj, ko sem vstopila v igralnico, sem opazila, da je v njej prestrašena sinička.  Mala »revica« je skozi  spuščene in priprte žaluzije  našla pot in ob odprtem oknu   pot v našo igralnico. Otroke sem prosila, da so čisto tiho in ob pomoči lestve, Andreje in hišnika Aljoše rešili prestrašeno siničko. Opazili smo, da si je malo poškodovala krilo, vendar je odletela in smo potem ob igri na prostem opazovali, če je kje onemogla občepela. Nismo je več videli.

Če bo še kdaj priletela pred  našo igralnico, ji bomo nasuli semen, vendar si ne želimo, da nas obišče v njej,  ker jo je bilo zelo težko rešiti in  je bila zelo prestrašena.

Za skupino zajčkov zapis pripravila  vzgojiteljica Mihela Majcen

Comments are closed.