Zajčki smo “posvojili” drevo

Na prvi jesenski dan smo se skupaj odpravili na sprehod v bližnjo okolico. Šli smo do bližnjega igrišča, ki je pred blokom, ki ga vsi v Hrastniku poznamo kot K5.

Igrišče je opremljeno z različnimi igrali. Otroci so uživali ob pridobivanju spretnosti, moj namen obiska pa je bil ta, da si dobro ogledajo naravo.  Po začetnem »poslušanju narave«,   ogledu rastlin in dreves   sem jim predlagala, da si sami izberejo eno izmed dreves, ki bo v tem letu naše drevo. Izbrali so si starejše drevo. Skupaj smo si ga ogledali, ga objeli. Dobro so si ogledali drevesno skorjo debla, liste, veje. Opazili so, da ime deblo tudi luknje, seme na vejah. Otrokom sem predlagala, da razmislijo kaj lahko delamo s tem našim drevesom. Predlagali so, da ga večkrat obiščemo in pogledamo kaj se dogaja. Slišali so ptice in jim bi v zimskem času nosili hrano- se pravi, potrebno bo poskrbeti za ptičjo hišico.

Današnji drugi obisk jim je pokazal, kako se narava pripravlja na zimo(odpadajo listi, rosa je na travi skoraj do opoldneva. Otroci so raziskovali deblo, opazovali drevo, veje, liste. S seboj sem prinesla različne likovne pripomočke(risalne liste, barvice, debele in tanke flomastre in voščenke) in otrokom predlagala, da so kar na tleh narisali vsak svoje drevo kot ga vidi sam.

Izdelki so že razstavljeni na hodniku in so prečudoviti.

Otroci se po obisku nikoli ne pozabijo posloviti od drevesa.

Za skupino zajčkov zapis pripravila  vzgojiteljica Mihela Majcen

Comments are closed.